Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégium

Menü megjelenítése

Webtartalom-megjelenítő

Utolsó frissítés: 2021 november 10.

Bemutatkozás

A Szakkollégium hivatalos megnevezése: Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégium
A Szakkollégium nevének rövidítése: SZIERSZ
A szakkollégium igazgatója: Dr. habil. Kovács Zoltán
Székhelye: 7400, Kaposvár Guba Sándor u. 40. 
Telefonszáma: 82/505-800, 5505 mellék

A Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégium (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus) jogelődje, a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégium 2012-ben alakult. 

A Szakkollégium alapításakor az alábbi, alapvető célokat tűzte ki: a roma hallgatók tehetséggondozása (egyéni kutatási programok, egyéni kutatási eredmények bemutatása, konferenciákon való részvétel, TDK, OTDK dolgozatok készítése, tudományos és egyéb pályázatokon, valamint szakkollégiumi konferenciákon való részvétel), továbbá a roma identitás elmélyítése (szabadidős programok és roma kulturális rendezvények szervezése és azokon való részvétel, mind belföldi, mind külföldi szakkollégiumokkal, szakmai közösségekkel, civil szervezetekkel, egyetemhez kötődő szakmai közösségekkel való kapcsolat, szakmai és kulturális együttműködés, roma/cigány témájú kurzusokon és előadásokon való részvétel).

A Szentandrássy István Egyetemi Roma Szakkollégium személyi, környezeti és tárgyi feltételeit egyetemi és a pályázati források biztosítják. A szakkollégisták több mint kétharmada az egyetem által a Kaposvári Campus Új Kollégiumában együtt lakik, önálló szárnyban. Több iroda és közösségi tér segíti a szakkollégisták mindennapi életét.