Neveléstudomány MA

Menü megjelenítése

Neveléstudomány MA

Utolsó frissítés: 2023 november 10.

mesterképzés • nappali és levelező tagozat • 4 félév

Programunk célja olyan szakemberek képzése, akik megfelelő tudással rendelkeznek a neveléstudomány területén. Képesek a köznevelésben és a felsőoktatásban, illetve az oktatásügyben kutatói és alkalmazói feladatokat ellátni, részt vállalni a rendszerszintű működtetés feladataiból, a kutatás és a fejlesztés terén feladatokat végezni, hazai és nemzetközi szakmai fórumokon a nevelésügy hazai eredményeit kommunikálni.

Választható specializáció: kora gyermekkori intervenció, célja az iskoláskor előtti gyermekekkel foglalkozó szakemberek felkészültségének növelése a családpolitika, a családi életre nevelés, a kisgyermekek napközbeni ellátása és a kora gyermekkori intervencióban érintett szakemberek együttműködése területén.

Tervezett specializációk: Fenntarthatóságra nevelés; Olvasáspedagógia.

Elhelyezkedési lehetőség: A tudás széleskörűen alkalmazható, különös tekintettel az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli nevelési és oktatási feladatok szervezésére, továbbá oktatási intézményekben, főhatóságok, önkormányzatok, szakmai szolgáltatók szak­apparátusában, illetve oktatási, kutatási vállalkozásokban, felsőoktatásban, tudományos intézetekben. A képzésben szakképzettséget szerző hallgatók képesek lesznek pedagógiai innovációra és kutatásra a pedagógiai elmélet és a pedagógiai gyakorlat sokféle területén.

 

 

"Az alapképzés elvégzése után nem volt kérdés, hogy mesterképzésre is erre az egyetemre jelentkezzek. Ami miatt én mindenképpen ide szerettem volna jönni, illetve nagyon örülök, hogy ide jöttem, az a tanárok miatt volt, ugyanis nagyon jó tanáraim voltak. Nagyon profi órákat láttam és nem volt jellemző az, hogy száraz lett volna az óra vagy monoton, hanem interaktív volt, változatos, gyakorlatias, úgyhogy én nagyon meg voltam elégedve a képzéssel. Ha most kellene választanom, akkor is ugyanide jönnék. Nagyon jellemző erre az egyetemre, hogy családias és a tanárok is rengeteget segítenek. Bármilyen problémánk volt rögtön fordulhattunk hozzájuk, rögtön kaptunk választ és úgy gondolom, hogy egy nagy család voltunk, és öröm volt mindennap bejárni!"

(Keresztes Viktória, végzett óvodapedagógus, jelenleg neveléstudomány Ma szakos hallgató)