Óvodapedagógus BA

Menü megjelenítése

Óvodapedagógus BA

Utolsó frissítés: 2023 november 10.

alapképzés • nappali és levelező tagozat • 6 félév

Programunk célja olyan pedagógiai szakemberek képzése, akik elméletileg megalapozott ismeretek, készségek és képességek birtokában alkalmasak az óvodai nevelés feladatainak ellátására. Az óvodapedagógus szakon tanulók a 3–7 éves korosztály nevelésére készülnek fel elméleti ismeretek és pedagógiai gyakorlat megszerzésével.

A jelentkezés feltétele sikeres alkalmassági vizsga, mely beszéd-, testnevelés-, ének-zenei alkalmassági vizsgából áll.

Választható ismeretkörök: A koragyermekkori nevelés kiemelt kérdéskörei; Komplex művészeti nevelés; Az óvoda-iskola átmenet kérdései; Kisgyermeknevelés; Fenntarthatóságra nevelés; Bevezetés a neveléstudományi kutatásokba; Nevelés és társadalom; Idegen nyelvi alapozás óvodai gyakorlathoz; Angol/német nyelv az óvodában. A képzés gyakorlatorientált.

Elhelyezkedési lehetőséget különböző fenntartású (önkormányzati, egyházi, alapítványi és magán) óvodák, gyermekotthonok, játszóházak, kínálnak.

 

"Az alapképzés elvégzése után nem volt kérdés, hogy mesterképzésre is erre az egyetemre jelentkezzek. Ami miatt én mindenképpen ide szerettem volna jönni, illetve nagyon örülök, hogy ide jöttem, az a tanárok miatt volt, ugyanis nagyon jó tanáraim voltak. Nagyon profi órákat láttam és nem volt jellemző az, hogy száraz lett volna az óra vagy monoton, hanem interaktív volt, változatos, gyakorlatias, úgyhogy én nagyon meg voltam elégedve a képzéssel. Ha most kellene választanom, akkor is ugyanide jönnék. Nagyon jellemző erre az egyetemre, hogy családias és a tanárok is rengeteget segítenek. Bármilyen problémánk volt rögtön fordulhattunk hozzájuk, rögtön kaptunk választ és úgy gondolom, hogy egy nagy család voltunk, és öröm volt mindennap bejárni!"

(Keresztes Viktória, végzett óvodapedagógus, jelenleg neveléstudomány Ma szakos hallgató)